Home » Prezentarea Proiectului

Prezentarea Proiectului

TITLUL PROIECTULUI:  „Educaţie pentru sustenabilitate: Grădina ca o resursă pedagogică pentru o dezvoltare durabilă”
BENEFICIAR: Asociaţia Română de Permacultură
Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România
VALOAREA PROIECTULUI: 73.793,84 EURO
LOCUL DE DESFĂŞURARE AL PROIECTULUI: naţional , în 5 oraşe din România
DURATA PROIECTULUI: 12 luni; 15 aprilie 2015 – 14 aprilie 2016
JUSTIFICAREA PROIECTULUI: Invatamantul actual aplica prea putine modalitati de invatare nonformala prin activitati practice in aer liber in domeniul protectiei mediului si a dezvoltarii durabile. Din experienta Asociatiei Romane de Permacultura acumulata in ultimii ani se observa o mare dorinta la nivel national de a introduce practicile de gradinarit in scoli.
OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI: Introducerea metodelor de protejare si regenerare a mediului bazate pe principiile permaculturii in scoli si centre pentru copiii, prin participarea activa la activitati practice a copiilor, cadrelor didactice si a societatii civile.
REZULTATELE PROIECTULUI: promovarea gradinaritului ca  o resursă pedagogică pentru o dezvoltare durabilă; 285  cadre didactice și elevi implicați în activități de educație de mediu; un manual de activităţi de protecţie şi regenerare a mediului; o campanie de informare şi promovare a gradinaritului în scoli; 100 de persoane participante la workshopuri; 150 de persoane informate asupra rezultatelor proiectului;
GRUPUL ŢINTĂ: Copii, elevi, tineri, cadre didactice, parinti.

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE PERMACULTURĂ
Str. Septimiu Albini nr. 135-137, ap. 26, Cluj Napoca
Telefon: 0726135589 www.asociatie.permacultura.ro